«Укргазбанк» фінансує закупівлю бензовозів з Німеччини

«Укргазбанк» фінансує закупівлю бензовозів з Німеччини

28 липня 2022
0

«Укргазбанк» профінансував першу партію з імпорту бензовозів, які закуплено в Німеччині. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті банку.

«За допомогою документарного акредитива ми профінансували першу партію з імпорту бензовозів з Німеччини. Це означає, що відтепер ці бензовози будуть ефективно перевозити пальне, що ми фінансуємо, в Україну з країн ЄС», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, імпорт критичного палива в Україну - один із пріоритетних напрямів забезпечення економічної стійкості в умовах повномасштабного російського вторгнення.

«Тільки у військовий час ми здійснили понад 30 угод торговельного фінансування з критичного імпорту викопного палива (газ, дизель, бензин) на суму понад 150 млн євро, - зазначають в «Укргазбанку». - Угоди здійснюються зокрема задля фінансування вітчизняних мереж АЗК, тож ми тримаємо руку на пульсі ситуації з пальним, яка в тому числі завдяки нашим угодам тільки поліпшується».

Як зауважує держбанк, наразі Україна імпортує паливо транспортними коридорами з країн ЄС, використовуючи автопарк бензовозів і залізницю, але не може збільшувати обсягів постачань через технічні відмінності наявних в Україні бензовозів з європейським заправним обладнанням.

Тож, повідомляють у банку, днями «провели нову угоду зі структурованого торговельного фінансування для клієнта, що займається логістичним бізнесом», додаючи, що підтримку угоді строком на один рік надав ЄБРР, а «підтверджуючим банком виступив першокласний європейський банк».

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація