Укрнафта продала автогаз дешевше ринку. Відкрито кримінальне провадження, пальне арештували

Укрнафта продала автогаз дешевше ринку. Відкрито кримінальне провадження, пальне арештували

02 червня 2022
0

Державне бюро розслідувань повідомило про арешт скрапленого автомобільного газу Укрнафти, який було продано у кінці квітня під час воєнного стану на біржі без ліцензії. Результати аукціону мають ознаки фальсифікації, тому ним зацікавились правоохоронні органи, йдеться на сайті ДБР.

У квітні Укрнафта подала заявку на проведення аукціону з продажу скрапленого газу, вибравши біржу, яка, за даними ДБР, не мала ліцензії на проведення професійної діяльності на організованих товарних ринках.

Переможцями аукціонів стали дві компанії з ціною близько 28 000 гривень за тонну, хоча того ж дня на іншому аукціоні ці ж компанії змогли купити скраплений газ лише по 55 000 гривень за тонну. Інші учасники пропозиції ціни взагалі не надавали.

Тому ДБР припускає, що аукціон було сфальсифіковано, а Укрнафта отримала збитки на суму понад 300 млн грн.

Укрнафта - найбільша нафтова компанія в Україні, їй належить мережа 537 автозаправок. В Укрнафти два великих акціонери. Державному Нафтогазу належить 50%+1 акція компанії. Ще 40% – офшори Littop Enterprises Limited Bordo, Bridgemont Ventures Limited та Management Limited, пов'язані з неформальною групою Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Привату приписують контроль за Укрнафтою з 2003 року.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (використання службового становища всупереч інтересам служби) Кримінального кодексу, в межах якого на газ наклали арешт.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація