Унікальний британський мотоцикл 40-х виявили в старому гаражі

Унікальний британський мотоцикл 40-х виявили в старому гаражі

29 грудня 2023
0

У Великій Британії знайшли покинутий мотоцикл Vincent Black Lightning 1949 року. Дуже рідкісний вінтажний байк близько 20 років стояв у старому гаражі. Про знахідку розповіли на Youtube-каналі Classic Motorcycle Channel.

Цей Vincent Black Lightning встиг помандрувати. Вдалося встановити, що цей мотоцикл із заводу був відправлений до Польщі гонщику Томашу Камінському.

У 1971 році байк виявив у Варшаві британський колекціонер мототехніки. Він вирішив викупити Vincent Black Lightning і відновити його.

Після смерті британця мотоцикл довгий час стояв у гаражі, поки його син не вирішив продати його. За Vincent можуть виручити близько 150 000 фунтів стерлінгів ($191 000).

Настільки висока ціна зумовлена рідкістю і культовим статусом моделі. Всього випустили тільки 30 Vincent Black Lightning і свого часу це був найшвидший мотоцикл у світі.

Vincent Black Lightning оснащений 70-сильним двигуном V2 об'ємом 1,0 л. У 1950 році він встановив рекорд швидкості - розігнався до 252 км/год дном висохлого соляного озера Бонневіль.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація