Унікальний Ferrari F40 виставили на аукціон

Унікальний Ferrari F40 виставили на аукціон

16 серпня 2024
0

Справжні фани бренду скажуть, що справжній Ferrari обов'язково має бути фірмового червоного кольору Rosso Corsa. Таким і був спочатку цей екземпляр F40, але нинішній власник вирішив інакше. У результаті на світ з'явився перший і єдиний у світі Ferrari F40 кольору м'яти. Причому незвичайний колір зовсім не зменшив ринкової вартості легендарного суперкара, який виставили на аукціон RM Sotheby's у Каліфорнії. Очікується, що заможні «оригінали» з радістю розлучаться з сумою від 1,9 до 2,5 млн доларів, щоб покрасуватися на «м'ятному» Ferrari.

Як випливає з опису лота, цей F40 із шасі №88538 спочатку мав класичний колір Rosso Corsa, а першим покупцем був клієнт із Німеччини. Наступним власником машина став тогочасний президент німецького Ferrari Club, який розбив машину в 1998 році і продав її в Нідерланди. Після ремонту машина знову стала червоною.

Нинішній світло-зелений колір F40 отримав у 2021 році, після чергової зміни власника, який вирішив присвятити її перегонової 1962 Ferrari 250 GTO Berlinetta Coupe з номером шасі №3505 команди Альфреда і Стірлінга Мосса. Крім того, салон також піддався модернізації і отримав синє оздоблення.

У Ferrari зазвичай не люблять, коли власники модифікують і кастомізують автомобілі марки, але у випадку з цим F40 все інакше. Італійський автовиробник навіть дав ліцензію компанії Amalgam на виготовлення масштабних моделей «м'ятного» F40 у масштабах 1:8 і 1:18.

Джерело: Авто Центр
Фото: RM Sothebys

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація