Унікальний Oldsmobile F-88 продали за 1,7 мільйона доларів

Унікальний Oldsmobile F-88 продали за 1,7 мільйона доларів

27 серпня 2023
0

У США на аукціоні Broad Arrow продали унікальний Oldsmobile F-88 1954 року. За неймовірно рідкісне авто марки, якої вже не існує, заплатили 1 765 000 доларів. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому.

Концепт-кар Oldsmobile F-88 створили для автошоу Motorama. Загалом зібрали два або три такі авто, але до наших днів дожив тільки один екземпляр спорткара.

Як правило, концепти в 50-х знищували, але цей автомобіль дивом уникнув утилізації. Його продали відомому американському промисловцю Еверетту Лобану Корду (власнику брендів Cord, Auburn і Duesenberg). Пізніше кабріолет відреставрували та продали за 3,2 млн доларів у музей Gateway у Колорадо.

Oldsmobile F-88 створювали як дорожчу та розкішнішу альтернативу Chevrolet Corvette. Він також отримав легкий склопластиковий кузов, а в Corvette навіть запозичили задній міст. Саме через схожість із Corvette F-88 не став серійним - у General Motors не хотіли конкуренції між моделями всередині концерну.

Спорткар Oldsmobile F-88 оснащений 5,3-літровим V8 потужністю 250 к.с. і 4-ступінчастою автоматичною КПП. Його максимальна швидкість перевищує 200 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація