Унікальний секретний прототип електромобіля Tesla Roadster виставили на торги

Унікальний секретний прототип електромобіля Tesla Roadster виставили на торги

10 липня 2024
0

Раніше невідомий прототип зарядженої версії електромобіля Tesla Roadster виставили на продаж на аукціоні Cars&Bids. Аукціон закінчується 15 липня.

Мова йде про електромобіль Tesla Roadster Sport з номером VIN 1124, який був викуплений у Tesla в 2012 році, потім був пошкоджений в аварії та знову придбаний Tesla. Свого часу спорткаром володів Джеймсон Каммінгс, головний технік Tesla часів розробки моделі Roadster.

Згодом тодішній віце-президент Tesla з обслуговування, Йост де Фріс, придбав авто, і його відремонтували та відновили під наглядом Карла Медлока, який на той час був менеджером сервісного центру Tesla в Сіетлі, а зараз керує станцією з ремонту Tesla Roadster у США під назвою Medlock and Sons.

Свого часу у де Фріса виникла ідея розробити спортпакет для родстерів Tesla. Проект так і не був запущений у серію, але відомо, що він мав би називатися Tesla Roadster RR, або E-Sport.

Унікальний прототип має кілька технічних особливостей. Так, на машині встановлені передні та задні гальма Tarox Italian Performance, диференціал підвищеного тертя Hollinger, спеціально налаштована спортивна підвіска Bilstein Performance, а також кузов із карбону.

Передбачалось, що спортпакет буде коштувати 30 000 доларів. Але ідея так і не була реалізована через зміни в керівництві. Цікаво, що нещодавно машина отримала нову тягову батарею на 80 кВт.год. Загальний пробіг авто становить близько 31 600 миль.

Джерело: Autogeek
Фото: Cars and Bids

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація