Унікальний 73-річний кабріолет від українського дизайнера виставили на торги

Унікальний 73-річний кабріолет від українського дизайнера виставили на торги

20 січня 2023
0

У Парижі на аукціон Artcurial виставлений унікальний Delahaye 135 MS 1950 року. За нього планують отримати до 700 000 євро. Про авто розповіли на офіційному сайті аукціонного дому.

Delahaye 135 MS - розкішна модель преміальної французької марки, що випускалася з 1935 до 1954 року. Усього випустили близько 2000 цих авто і значна їхня частина отримали ексклюзивні кузови від знаменитих ательє.

Зовнішній вигляд саме цього автомобіля розробляв відомий дизайнер українського походження Яків або Жак Савчик (справжнє прізвище - Савчук). Він емігрував до Франції в юному віці наприкінці XIX століття і заснував у передмісті Парижа кузовне ательє Saoutchik.

Яків Савчик працював не лише з Delahaye, а й із Mercedes-Benz, Hispano Suiza, Cadillac та Talbot. Його твори відрізнялися авангардним стилем та сміливими рішеннями.

Delahaye 135 MS Яків Савчик зробив схожим на дирижабль - у дизайні переважають роздуті форми, а крила інтегровані у кузов. Також є численні хромовані деталі, а салон оброблений шкірою.

Кабріолет оснащений 3,5-літровою шісткою потужністю 145 к.с. та інноваційною напівавтоматичною коробкою передач. Його максимальна швидкість становить 150 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація