Унікальний болід без двигуна встановив світовий рекорд швидкості

Унікальний болід без двигуна встановив світовий рекорд швидкості

13 грудня 2022
0

В Австралії встановлено новий світовий рекорд швидкості серед парусних автомобілів. Гоночний болід Horonuku розвинув 222,4 км/год. Відео заїзду опублікували на YouTube-каналі команди Emirates Team New Zealand.

Ця новозеландська команда неодноразово перемагала в різних вітрильних регатах, а тепер вирішила створити сухопутну яхту. У цьому їм допоміг гоночний підрозділ Toyota Gazoo Racing.

Horonuku (в перекладі з мови маорі назва означає «летіти над землею») - дуже вузький і обтічний болід із карбону. У нього немає двигуна, зате встановлене величезне 10-метрове вітрило - воно також карбонове, а не з тканини.

Emirates Team New Zealand давно прибула в Австралію, але погодні умови не дозволяли розвинути велику швидкість. У першій спробі гонщик Глен Ешбі розвинув 200 км/год і трохи не дотягнув до світового рекорду, який становив 202,9 км/год.

Через кілька днів попутний вітер став сильнішим, і вдалося розігнатися до 222,4 км/год. Світовий рекорд швидкості офіційно зафіксували за допомогою GPS.

Тим не менш, у Emirates Team New Zealand не збираються зупинятися на досягнутому. Новозеландці вважають, що Horonuku здатний розвинути 250 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація