Унікальний гіперкар Bugatti став найдорожчим новим автомобілем у світі

Унікальний гіперкар Bugatti став найдорожчим новим автомобілем у світі

04 лютого 2023
0

На аукціоні RM Sotheby's у Парижі продали єдиний у світі гіперкар Bugatti Chiron Profilee W16. Автомобіль пішов із молотка за рекордну суму. Про це повідомили на сайті Autoevolution.

Bugatti Chiron Profilee W16 було продано за 10 677 742 долари. Він став найдорожчим автомобілем, який продали на аукціоні.

Гіперкар є 501-м екземпляром моделі Chiron. Він відрізняється унікальним зовнішнім оздобленням і технічними доробками.

Під капотом Bugatti Chiron Profilee встановлений 8-літровий двигун W16 із чотирма турбінами потужністю 1 478 к.с. і 1 600 Нм крутного моменту. Гіперкар здатний розганятися від 0 до 100 км/год лише за 2,3 секунди. Максимальна швидкість перевищує 400 км/год.

Bugatti Chiron Profilee W16 забарвлений в унікальний колір Argent Atlantique з карбоновими акцентами кольору Blue Royal Carbon. Він також оснащується незвичним дизайном колісних дисків Le Patron.

Попереду в гіперкара встановлені великі повітрозабірники та збільшена решітка радіатора. Вона подає більше повітря в радіатори, ніж стандартна модель.

Торги за унікальний Bugatti Chiron Profilee W16 закінчились 1 лютого. Гіперкар купив колекціонер, який побажав залишитись анонімним.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація