Уряд готується повернути держрегулювання цін на пальне

Уряд готується повернути держрегулювання цін на пальне

24 травня 2022
5

Кабінет Міністрів України повернеться до регулювання роздрібних цін на бензини та дизпальне. Про це повідомив заступник міністра економіки Денис Кудін.

«Нагадаю, що держрегулювання призупинено, як тільки ми побачимо достатньо ресурсу на ринку, ми поновимо контроль за цінами», - сказав він.

Нагадаємо, з 20 травня в Урядовому кур'єрі було опубліковано Постанову № 594 від 17 травня 2022 р., яким було призупинено держрегулювання. Минулого тижня, після заяви міністра економіки Юлії Свириденко в ефірі про скасування обмеження цін державою, оператори підняли ціни в середньому на 12-14 грн/л. При цьому ситуація з наявністю пального вже дещо покращилась.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Flyer S  

пора створити державні заправки, а то здали все комерсантам, а там лише цінові змови, гроші та побільше здерти зі злидоти ...

+3-8ВІДПОВІСТИ  
nikkh  

Flyer S, це так само, як рятували автозаз...тому державне, майже завжди це хабарі та свині у державного корита. Користі нуль і нажеруться тільки ті, хто біля нього.

+9ВІДПОВІСТИ  
deavy  

Flyer S, ви що, не розумієте, що за дешеве пальне ви все одно будете платити з власного кармана? Просто це буде відбуватись іншим чином (своїми податками).

Крім того, ви на додаток отримаєте купу супутник проблем на кшталт корупції, ніякої ефективності та іншого.

Зараз повернуть держрегулювання, і знову буде дефіцит, черги та загальний треш на АЗС.

+6-2ВІДПОВІСТИ  
mkvaltara  

Зашибісь, як тільки повернуть держрегулювання цін пальне знову пропада. Просто чемпіони з бігу по граблях

+3-4ВІДПОВІСТИ  
Fartovyi  

Вважаю єдиним правильним кроком не штучно регулювати ціни на пальне усих операторів в країні, а ввести на період воєнного стану тимчасову адміністрацію на одну-дві мережі АЗС і виставляти ціни, які будуть значно доступнішими на відміну від інших мереж. Тоді будемо мати наступний ефект: держава забезпечує безперервно паливом країну через «свою» мережу АЗС по прийнятній ціні, в свою чергу інші оператори ринку не накручують цінники на стелі та у застосунках... Дуже просто і ефективно.
Для прикладу, тимчасову адміністрацію можна було б ввести в групу Energy (Приват) і БРСМ, ще можна перезапустити арештовані Glusco...

+2-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація