Уряд Канади скликає національний саміт через викрадення автомобілів

Уряд Канади скликає національний саміт через викрадення автомобілів

31 січня 2024
0

Автомобільні крадіжки в Канаді досягли того рівня, що втрутитися у ситуацію вирішив уряд. Як повідомив Carscoops, 8 лютого влада планує провести національний саміт. Його основне завдання - ініціація кроків щодо подолання цієї проблеми. Зі слів міністра юстиції та генерального прокурора Канади Аріфа Вірані, відомство зосереджено на пошуку додаткових можливостей щодо посилення відповідальності за автовикрадення.

За офіційними даними, у 2022 році кількість викрадень автомобілів у Квебеку зросла на 50%, в Онтаріо - на 48,3%, а в Атлантичній Канаді - на 34,5%. Як повідомила Канадська асоціація фінансів та лізингу (CFLA), того ж року з Великого Торонто (GTA) «загадковим чином зникли» близько 9600 автомобілів. Це на 300% більше, ніж 2015 року.

Багато з викрадених у Канаді автомобілів згодом опиняються в Африці чи Близькому Сході. Повернути їх законним власникам практично неможливо. Тоді як ті, що залишився в Канаді, зазвичай стають учасниками різних злочинів.

Минулого року власник викраденого Porsche виявив, що його 911 GT3 RS виставлено на продаж у Дубаї. Але повернути автомобіль законними засобами не зміг. Також в ОАЕ опинився вкрадений позашляховик GMC. Його місцезнаходження вдалося відстежити завдяки смарт-мітці Apple AirTag. Але через повільність влади злодії встигли переправити автомобіль на узбережжя Перської затоки.

Канадська поліція намагається всіма силами припинити цю проблему. Нещодавно поліція Торонто заарештувала банду викрадачів, що спеціалізуються на автомобілях преміум-класу, включаючи Lamborghini, Maybach та Ferrari. Імовірно, загальна сума вкраденого - 1,6 млн доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація