Уряд обмежив ціну на преміальне пальне

Уряд обмежив ціну на преміальне пальне

27 березня 2022
4

26 березня Кабінет міністрів своєю постановою обмежив ціну на так зване «преміальне пальне». Про це повідомив прем'єр міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні Уряд зробив ще один крок для стабілізації паливного ринку. Прийнято постанову, яка регламентує, що ціна на так зване «преміальне пальне» не може більш ніж на 5% перевищувати ціни звичайного пального. Таким чином ми нівелюємо можливість для деяких АЗС ставити необґрунтовано високі ціни», - зазначив глава уряду.

При цьому він наголосив, що встановлена Кабміном формула ціноутворення на преміальне пальне дозволяє паливним компаніям отримувати справедливу маржу, а значить продовжувати працювати.

Шмигаль також нагадав, що раніше Уряд і Парламент зробили низку кроків, аби стабілізувати ціни на бензин і наситити ринок достатньою кількістю пального.

«Вже зараз можемо з впевненістю сказати, що ті рішення дали свій результат. Ціни знизились на 5-10 гривень, а пальне знову з'явилося на багатьох АЗС. Із Європи до України поїхали тисячі тонн пального», - наголосив він.

Джерело: ZN

Обговорення новини

Ivan Shpak  

98 это премиальное топливо? Сомневаюсь что премиальное топливо, например 98 будет стоить на 2-3 грн дороже 95.

+2ВІДПОВІСТИ  
deavy  

Ivan Shpak, наскільки я розумію, мова йде про брендове пальне на зразок ОККО Пульс або ВОГ Мустанг.

ВІДПОВІСТИ  
Ivan Shpak  

deavy, жаль, я рассчитывал на снижении стоимости 98, а то акциз и ПДВ снизили, а 98 как стоил под 50, так цена и осталась.

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація