Уряд призупиняє регулювання цін на бензин і дизель

Уряд призупиняє регулювання цін на бензин і дизель

18 травня 2022
0

Уряд України вирішив призупинити регулювання цін на бензин за результатами засідання оперативного штабу 17 травня. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила перша віцепрем’єрка Юлія Свириденко.

«За результатами сьогоднішнього засідання оперативного штабу була ухвалена домовленість, щоб ми призупинили цінове регулювання задля того, щоб оператори ринку мали можливість наситити його необхідним ресурсом», - зазначила Свириденко.

За її словами, уряд очікує, що граничні ціни на дизель становитимуть не більше 58 гривень за літр, а на бензин - не більше 52 гривень за літр.

«Якщо ми з вами відчуємо, що оператори ринку зловживають становищем, ми будемо запроваджуватьи щодо них санкції й моніторити ситуацію цілодобово. Ми не дамо зловживати мережами і не дамо, щоб наших людей ошукували», - додала віцепрем'єрка.

Як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, влада вжила низку заходів для подолання дефіциту пального - зокрема знизила ПДВ з 20% до 7% на бензин, дизельне пальне та скраплений газ і погодила нульову ставку акцизу на ці позиції.

«Євросоюз запровадив для України так звані «коридори солідарності». Подібний інструмент працював під час пандемії всередині Європи, коли розвозили вакцини й медикаменти. Влада робить і готова робити все необхідне, щоб дати бізнесу можливість завозити пальне в країну.

На пунктах пропуску автомобільному й залізничному транспорту із пальним надається абсолютний пріоритет. Ми також ведемо перемовини й щодо інших шляхів постачання, щоб розширити наші логістичні можливості», - зазначив він.

У Державній прикордонній службі під час наради зазначили, що автомобільний транспорт із пальним проходить кордон з українського боку без черг; це ж констатували й учасники ринку пального.

Своєю чергою Юлія Свириденко зазначила, що з початку травня кількість бензовозів, яка перетинає кордон України, зросла на третину.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація