Уряд відновив ліцензійний контроль над обігом пального

Уряд відновив ліцензійний контроль над обігом пального

12 вересня 2022
0

Кабінет міністрів України вніс виробництво і торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним, зберігання палива у перелік бізнесів, які в умовах воєнного стану не можуть розпочинати діяльність на принципах декларування. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 10 вересня, передає Міністерство економіки.

Так, до переліку бізнесів, які в умовах воєнного стану не можуть розпочинати роботу на принципах декларування, внесено діяльність у сфері виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, зерновим дистилятом, біоетанолом.

«А також виробництва і торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах. І діяльність із виробництва, торгівлі й зберігання пального. Відтепер усі ці види діяльності можуть провадитися лише на підставі ліцензії», - йдеться у повідомленні.

На переконання Мінекономіки, цей крок дасть змогу збільшити надходження в місцеві бюджети, попередить можливі зловживання у сфері обігу товарів, що несуть небезпеку для життя й здоров'я населення.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація