Уже за 31 грн/л: автогаз на АЗС продовжує дорожчати

Уже за 31 грн/л: автогаз на АЗС продовжує дорожчати

06 листопада 2023
0

Протягом вихідних (із 3 по 6 листопада) середня ціна на автогаз на українських АЗС збільшилася на 1,09 грн/л, до 31,11 грн/л. Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи «А-95».

За цей час найбільше здорожчав газ у мережі Marshal - на 3 грн/л, до 32 грн/л, найменше - в RLS (Дніпропетровська область) - на 0,40 грн/л, до 30,30 грн/л. Зазначимо, що ціна на LPG на АЗК Marshal наразі більша, ніж у деяких великих мережах.

У національних мережах за звітній період вартість газу збільшилась на 1,34 грн/л. Газ на стелах ОККО і WOG здорожчав на 1 грн і 1,50 грн, до 31,49 грн/л і 31,98 грн/л відповідно. На АЗК Shell цей вид пального додав у ціні 2,33 грн, до 32,66 грн/л.

У державній мережі «Укрнафта» газ здорожчав на 0,50 грн/л, до 30,40 грн/л. Зазначимо, що минулого тижня вартість цього виду пального в мережі збільшилась на 3 грн/л. А ось у консолідованій мережі «Привату» вартість ресурсу за вихідні збільшилась на 0,60 грн/л, до 31,34 грн/л.

У мережах нижнього цінового діапазону вартість LPG протягом вихідних збільшилась на 0,88 грн/л.

Гравці ринку одноголосно кажуть про подальший ріст цін на газ на АЗК. З їхніх слів, протягом тижня приріст може становити ще 2-3 грн/л.

«Поки ми не бачимо шляхів рощв'язання проблеми, ціни на стелі будуть зростати і далі. Найімовірніше, така ситуація зберігатиметься до середини-кінця листопада», - розповіли в одній із паливних компаній.

«Якщо так піде й далі, то в листопаді на стелі вартість газу може досягнути 34-35 грн/л», - додали в іншій.

Станом на 6 листопада співвідношення середніх цін на автогаз і бензину А-95 становить 56%. Така відсоткова ставка зберігає за цим видом пального привабливість для автолюбителів.

«Поки ми не відчуваємо зменшення попиту на газ, хоч газ і значно здорожчав», - зазначили в одній із великих паливних компаній.

В іншій теж підтвердили збереження споживчої активності на АЗК.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація