В Африці побудували власний електричний мотоцикл Roam Air вартістю 1500 доларів

В Африці побудували власний електричний мотоцикл Roam Air вартістю 1500 доларів

04 серпня 2022
0

Електромотицикл Roam Air дешевий, легкий, практичний і здатний проїхати до 180 км на парі акумуляторів, що знімаються. Він був спроектований, розроблений та побудований у Кенії, щоб задовольнити потреби африканських райдерів у сільській та міській місцевості.

Мешканці Африки купили 3,5 мільйона нових мотоциклів у 2016 році, і очікується, що ця цифра перевищить 10 мільйонів на рік на початку 2030-х років. Як і в багатьох районах з неадекватним громадським транспортом, дешеві, витривалі мотоцикли стали незамінними як приміський транспорт, засоби доставки і мототаксі.

Компанія Roam із Найробі, яка також виробляє електричні автобуси, електромобілі 4X4, а також комерційні та побутові сонячні системи, представила доморощений Air, спеціально створений для цих завдань та умов. Це проста машина з легкою металевою рамою, позашляховими колесами, дешевою та веселою підвіскою з двома амортизаторами, простою ергономікою, багатомісним сидінням для двох та масивним заднім багажником.

Двигун розвиває максимальний момент 185 Нм, а з урахуванням ваги мотоцикла лише у 135 кг цього достатньо, щоб розігнати вас до максимальної швидкості 90 км/год приблизно за п'ять секунд. Мотоцикл розрахований на вагу до 220 кг і максимальну відстань до 90 км на одній батареї 3,24 кВт.г або вдвічі більше, якщо ви використовуєте обидві.

Air пропонує п'ять режимів потужності, один із яких реверсивний. Roam позиціонує Air саме як засіб економії грошей, вказуючи на те, що його експлуатаційні витрати настільки низькі, що в перерахунку на день, його обслуговування вийде дешевшим ніж у еквівалентного 150-кубового скутера з бензиновим двигуном. 

За словами Roam, постачання розпочнеться не пізніше цього року для першої серії «обмеженого виробництва», яка коштуватиме додатково 500 доларів. Мотоцикли серійного виробництва почнуть постачатись у 2023 році. Запланована ціна - 1500 доларів США за модель із однією батареєю та 2050 доларів за версію з двома батареями.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація