В американському місті заборонили штрафувати за перевищення швидкості

В американському місті заборонили штрафувати за перевищення швидкості

01 вересня 2022
0

Невелике містечко Меніфі у штаті Арканзас (США) стало відомим завдяки надто старанній роботі місцевих поліцейських. Місцева влада заборонила поліцейському управлінню протягом року виписувати штрафи за перевищення швидкості.

Як з'ясувалося під час перевірки, містечко з населенням 302 особи у 2020 році заробило на дорожніх зборах 120 тисяч доларів, більше половини доходу. Тоді як відповідно до закону штату Арканзас до міської скарбниці може надходити не більше 30% штрафів за порушення правил дорожнього руху. Перевищення дозволеної суми на 20% не залишилося непоміченим прокурором, який проводив аудит, що й призвело до пошуків винного.

На думку мера Меніфа Гері Гріна, винуватець інциденту - начальник місцевої поліції Джон Рендалл. Він недостатньо сумлінно ставився до роботи. Як виявилося, з 1 січня 2018 року до 24 серпня один із офіцерів виписав 771 штраф, тоді як інший - всього 263, тобто майже втричі менше. Але Рендалл не звернув на це жодної уваги.

А доки міська влада й поліція з'ясовують, хто винен, місцеві автомобілісти отримали можливість цілий рік їздити, не ризикуючи бути оштрафованим.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація