В Австралії хочуть запровадити ліцензію для власників потужних автомобілів

В Австралії хочуть запровадити ліцензію для власників потужних автомобілів

25 серпня 2022
0

У Південній Австралії обговорюють реформу, яка передбачає запровадження особливої ліцензії для власників потужних автомобілів.

Приводом для цього став гучний судовий розгляд смертельної ДТП, що сталася три роки тому. Тоді під колесами Lamborghini Huracan, який виїхав на тротуар, загинула 15-річна дівчинка, і ще кілька людей зазнали серйозних травм. Водія суперкара звинуватили лише у необережності за кермом, що викликало громадський резонанс та призвело до обговорення обмежень для водіїв суперкарів.

Прем'єр-міністр Південної Австралії Пітер Малінаускас заявив, що, на думку громадськості, винуватець смертельної аварії мав понести суворіше покарання, і визнав, що необхідна реформа в галузі безпеки дорожнього руху. Як повідомляє ABC News, на обговорення винесено одразу кілька ініціатив. По-перше, пропонується ввести особливу ліцензію, яку мають отримати всі власники потужних машин, наприклад, з моторами з вісьмома або більше циліндрами. Один з варіантів - щоб отримати ліцензію, автомобілістам доведеться складати додаткові іспити.

По-друге, на потужних автомобілях можуть заборонити відключати трекшн-контроль, проте поки неясно, хто і яким чином стежитиме за дотриманням цієї вимоги. По-третє, можлива заборона на керування автомобілем для водіїв, які стали винуватцями смертельних аварій та чиї справи ще перебувають на стадії розгляду судом.

Якщо обмеження і буде введено, то лише в окремій частині Австралії. Поки що немає ясності щодо того, як нові правила діятимуть щодо автомобілістів, які приїжджають з інших штатів.

Джерело: Autoblog

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація