В BMW повідомили, коли відмовляться від випуску механічних КПП

В BMW повідомили, коли відмовляться від випуску механічних КПП

18 жовтня 2022
0

Як стало відомо, автовиробник із Баварії вирішив продовжити випуск механічних КПП ще як мінімум до 2030 року. Якщо бути точними, то мова саме про шестиступеневі МКПП, які доступні в M-версіях моделей другої, третьої та четвертої серії.

За словами голови підрозділу BMW M Франка ван Міла, механічна КПП - це «вимираючий вид», але така опція все ще актуальна для покупців деяких «заряджених» версій авто.

Раніше в компанії також заявили, що продовжать виробництво бензинових двигунів з рядними шістьма циліндрами та V-подібною «вісімкою» до 2030-го. Після цього компанія планує перейти на продаж винятково електричних авто.

Електрифікація модельного ряду BMW вже розпочалася, і раніше компанія представила кілька повністю електричних моделей, враховуючи новий розкішний седан i7.

Збереження виробництва потужних двигунів та механічних КПП пояснюють попитом на такі опції з боку покупців BMW. При цьому інженери компанії пояснюють, що нові АКПП об'єктивно швидше перемикають передачі і дозволяють ефективніше використовувати двигун.

Ймовірно, останньою моделлю з АКПП буде спортивне купе M2, яке стане повністю електричним після 2029-го.

Пару тижнів тому у мережі опублікували фотографії нового покоління M2 перед жовтневою прем'єрою автомобіля.

Франк ван Міл підтвердив, що ця модель стане останньою в лінійці M, де використається монопаливний двигун внутрішнього згоряння.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація