В інтернеті показали рідкісний та маловідомий «Запорожець» із правим кермом

В інтернеті показали рідкісний та маловідомий «Запорожець» із правим кермом

02 квітня 2023
0

Опубліковано фото дуже рідкісного ЗАЗ-965С. У цього горбатого «Запорожця» кермо розташоване праворуч. З'ясувалося, що ЗАЗ-965С - це не версія для Великобританії, Індії чи інших країн із лівостороннім рухом. Автомобіль створювався для СРСР і не постачався до інших країн (хоча експортні варіанти звичайного ЗАЗ-965 існували).

Незвичайний «Запорожець» створили спеціально для розвезення пошти, а літера «С» у його назві означає «Зв'язок». Розташування керма справа покликане полегшити роботу листоноші - йому простіше було виходити з авто на тротуар з важкою сумкою, адже не потрібно було обходити машину.

Візуально-поштовий ЗАЗ-965С відрізняється від стандартної моделі заглушками з написами «Зв'язок» на місці задніх вікон. У салоні на місці задніх сидінь облаштували відсік для перевезення листів та посилок. За власної маси 650 кг горбатий «Запорожець» міг перевозити до 150 кг вантажу.

Поштовий «Запорожець» випускали у 1962-1963 роках і загалом випустили близько 650 таких авто. Їх оснащували стандартним 887-кубовим двигуном на 27 к.с., який дозволяв розвивати 90 км/год. До наших днів не збереглося жодного ЗАЗ-965С, адже списані поштові авто утилізували.

Джерело: Фокус
Фото: Hyser

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація