У Китаї сотні власників Tesla влаштували протести

У Китаї сотні власників Tesla влаштували протести

08 січня 2023
9

Кілька сотень власників електрокарів Tesla влаштували протести в демонстраційних залах магазинів Tesla в кількох містах Китаю, повідомляє Reuters. Це сталося після другого за останні три місяці зниження цін на електрокари.

Tesla знизила ціни на 13-24% 6 січня. Нові клієнти компанії обурилися тим, що переплатили за автомобілі, отримані в останні місяці 2022 року. Вже 7 січня сотні людей вийшли на протести в центрах Tesla у Шанхаї, Ченду, Шеньчжені та інших містах.

Представник Tesla China заявив, що компанія не планує виплачувати компенсації покупцям, які отримали електрокари до зниження цін.

Нагадаємо, що на китайський ринок припадає приблизно 40% продажів Tesla. Завод компанії в Шанхаї вважається одним із найбільших центрів для постачання автомобілів в Європу та інші частини Азії.

Джерело: dev.ua

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Andriy86  

А якби Тесли стали дорожче, вони б прийшли і доплатили згідно з новою вартістю?

+8-5ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

Цікаво, чому в Китаї на Tesla 3 і Y сильно знижують ціни, а в Америці і Європі збільшують? Чому в Китаї Tesla Y коштує від 38 штук зелені, а у США і ЄС - від 55?

+1ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

Ford_V8, Так в китайських теслах же інший тип батарей (залізофосфатні) з меншою вартістю, меншою щільністю енергії, але більш довговічні. В китайців багато рідкісноземельних металів і для усього світу вони його продають дорожче, ніж на місцеве виробництво.Та й звічайний метал скоріш за все там дешевше, не з США ж вони сталь везуть. Інщі податки, інша зарплатня робітників. Та й просто більша конкуренція. В Теслах маржа одна з найбільшіх у автоіндустрії, тож коли треба можуть собі дозволити демпінгувати.

+3-6ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

Andriy86, В них і у США маржа норм, і в ЄС... Але чомусь там настільки великих скидок немає. Вони там дожилися, що Тесли стали надто дорогими для урядової субсидії в США - там лише базова Тесла 3 підпадає під неї. А ще кілька років тому Тесла 3 коштувала від 35 тисяч, а Y - від 40. Я розумію, що через кризу комплектуючих багато машин подорожчало, але ж умовний РАВ4 не став коштувати 40 штук в базі...

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 5

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація