В МВС прокоментували закон про конфіскацію авто у нетверезих водіїв

В МВС прокоментували закон про конфіскацію авто у нетверезих водіїв

21 травня 2022
0

Конфіскація авто у водіїв напідпитку працюватиме набагато краще, ніж високі штрафи. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну було прийнято умовний закон про конфіскацію авто у п'яних водіїв із подальшою передачею транспорту на потреби військовим. Таке рішення помітно знизило кількість водіїв-порушників, які практикували їзду напідпитку.

«З поступовою нормалізацією ситуації у деяких регіонах почала зростати кількість нетверезих водіїв. Законопроєкт про конфіскацію авто зараз потрібний. Це допоможе нормалізувати ситуацію на дорозі, а працювати це буде краще за збільшені штрафи», - заявив Денисенко.

17 травня було зареєстровано законопроєкт №7382, який дозволить правоохоронним органам конфіскувати транспорт у п’яних водіїв та передавати його військовим, поліції та іншим державним структурам.

Такі зміни діятимуть в умовах воєнного стану, хоч сам законопроєкт викликає деякі питання. Наприклад, як вирішуватиметься питання про конфіскацію авто, якщо за кермом був не власник транспорту.

Джерело: Факти ICTV

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація