В Індії хочуть посилити вимоги до ременів безпеки

В Індії хочуть посилити вимоги до ременів безпеки

10 вересня 2022
0

Минулими вихідними в Індії сталася ДТП, в якій загинув Сайрус Містрі, колишній голова конгломерату Tata Sons. Поліція встановила, що чоловік сидів на задньому сидінні автомобіля і не був пристебнутий ременем безпеки. Після цього випадку в Індії винесли на обговорення посилення вимог до автомобілів: компанії можуть зобов'язати встановлювати на всі машини для індійського ринку систему сигналізації про непристебнуті ремені безпеки для пасажирів другого ряду.

З такою ініціативою виступило Міністерство транспорту Індії: у відомстві вважають, що систему сигналізації про непристебнуті задні ремені безпеки слід зробити обов'язковою для всіх нових автомобілів, що продаються в країні. Це дозволить забезпечити використання ременів, що, своєю чергою, дозволить знизити кількість смертельних аварій.

Згідно зі статистикою, в Індії кожні чотири хвилини у ДТП гине одна людина. За місцевими законами, всі пасажири автомобіля мають бути пристебнутими ременями безпеки, але пасажири другого ряду нерідко нехтують цією вимогою. За це покладено штраф у розмірі 1000 рупій (близько 460 грн. за нинішнім курсом), проте ця міра не має потрібного ефекту.

Джерело: Autocar India

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація