В Одесі викрили схему з продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога

В Одесі викрили схему з продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога

20 липня 2024
0

Під виглядом гуманітарної допомоги до України щодня ввозяться десятки різних автомобілів. Однак через корупційні схеми не всі вони доходять до кінцевого одержувача.

Поліція Одеської області викрила злочинну схему продажу автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарну допомогу. Керував нею голова однієї із київських громадських організацій. Взяли «ділків» на гарячому, коли вони намагалися продати через популярну інтернет-платформу Volkswagen T-Roc. Оцінили автомобіль у 15 тисяч доларів.

Як повідомили в поліції, організатора та двох його спільників затримали та повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України (продаж гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, скоєного за попередньою змовою групою осіб під час військового стану). Їм загрожує до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Керівнику громадської організації та його 35-річному спільнику суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, якою вони скористалися. Питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою заставі третьому фігуранту цієї справи вирішується. Відповідне клопотання слідчі вже направили до суду.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація