В Ірані розробили електрокар на базі KIA Rio

В Ірані розробили електрокар на базі KIA Rio

30 серпня 2022
0

Іранська компанія SAIPA показала на виставці досягнень автомобільної промисловості країни електричний хетчбек Saina S EV. Втім, серійні перспективи моделі поки що не зовсім зрозумілі.

Що цікаво, при створенні цього електрокара іранці схрестили передок від рестайлінгової Saina S з кузовом від досить старого зразка 2013 року, що вже не виробляється. Благо, обидві машини фактично являють собою одне й те саме, адже сімейство Saina лише глибокий рестайлінг Tiba. Проте використання світлотехніки, бампера та кришки багажника старого зразка на новому електромобілі викликає питання.

Салон практично не змінився, і від нього просто віє духом нульових. Всюди багато жорсткого пластику, а центральна консоль виконана за лекалами бюджетників із 90-х. Те саме стосується і керма. Але є дві деталі, які одразу видають електричну сутність машини - це відсутність важеля КПП, замість якого встановлений блок з кнопками, та рідкокристалічний дисплей, змонтований на місці аналогової панелі приладів.

В основі Saina S EV лежить платформа SAIPA X200. За цією назвою ховається старенька архітектура від KIA Pride (на нашому ринку відома як Rio), яку іранці серйозно модернізували. Силову установку взяли від концептуального SAIPA Saina EV 2019 року. Вона складається з одного електромотора потужністю 90 кінських сил. Розгін до першої сотні становить 12 секунд, а максимальна швидкість обмежена на позначці 130 км/год. Батарея ємністю 28 кВт.год дозволяє проїжджати близько 200 кілометрів на одній зарядці. Методика підрахунку не уточнюється.

Джерело: AMPERCAR
Фото: khodrobank

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація