В Toyota стверджують, що електрокари ніколи не домінуватимуть на ринку

В Toyota стверджують, що електрокари ніколи не домінуватимуть на ринку

24 січня 2024
5

Японський автомобільний гігант Toyota наполягає на пошуку альтернативних технологій, стверджуючи, що електромобілі ніколи не будуть займати більш як третину авторинку.

Голова правління найбільшого у світі виробника автомобілів за обсягом продажів Акіо Тойода під час сесії запитань і відповідей зі співробітниками заявив, що електромобілі не повинні розроблятися замість інших технології, як гібридні та водневі автомобілі, на яких зосередилася його компанія, пише The Telegraph.

Тойода сказав, що привабливість електромобілів обмежена, оскільки мільярд людей у світі все ще живуть без електрики, а також вони дорогі та потребують зарядної інфраструктури для роботи. Він переконаний, що електромобілі на акумуляторних батареях займуть лише максимум 30% ринку, а решта 70% займуть електромобілі на паливних елементах, гібриди та водневі автомобілі.

Тойода також відкинув звинувачення в тому, що Toyota відстала від конкурентів у розробці електромобілів, наголосивши на тому, що виробник автомобілів зосереджується на альтернативних технологіях і йому важко «боротися поодинці».

Протягом багатьох років Toyoda просуває «багатосторонній підхід» та стверджує, що клієнти повинні мати можливість вибрати будь-який тип автомобіля, який відповідає їхнім потребам, і що перехід на електромобілі буде не таким швидким, як деякі передбачали. Це було частково підтверджена рекордним випуском авто компанії, що у 2023 році міг перевищити 10 мільйонів одиниць, одночасно зі зростанням продажів за 11 місяців року на 7% до 10,2 млн автомобілів.

Нагадаємо, Кодзі Сато, виконавчий директор Toyota, минулого року пообіцяв, що Toyota продаватиме 1,5 мільйона електромобілів на акумуляторах на рік до 2026 року та 3,5 мільйона до 2030 року.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
No Mercy  

Тойода діло каже. Шарить чувак.

+2-21ВІДПОВІСТИ  
Igor Uspeniev  

Хороша міна при поганій грі, щоби інвесторів не лякати. Японія наполягає на водневому паливі вже більше десятиліття, але далі за Японію це не рушило. А електромобілі вже у всьому світі, і в Китаї, зокрема.
Це може комусь подобатися, може yt подобатися. Але це не прогноз, а факт сьогодення.

+5-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Igor Uspeniev, на електромобілях їздять менше 5% водіїв по всьому світу, а продажі їх вже падають.

-13ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

No Mercy, і з кожним днем, місяцем, роком цей показник росте. Я не знаю що буде у майбутньому, але сподіваюсь на краще

+1-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація