В Україні хочуть відбирати посвідчення водія за перевищення швидкості

В Україні хочуть відбирати посвідчення водія за перевищення швидкості

05 січня 2023
4

В Україні у 2023 році можуть посилити покарання за перевищення швидкісного режиму. Відповідний законопроєкт уже схвалено парламентським комітетом із правоохоронної діяльності.

Зокрема, якщо кермувальник ТЗ перевищить швидкість у населеному пункті на 50 км/год, то йому загрожує позбавлення права керування автомобілем на 3-6 місяців. Якщо ж перевищення складе 70 км/год, то пропонують позбавляти посвідчень водія на термін від 6 місяців до 1 року.

Згідно документа, штраф за перевищення швидкості на 20 км/год залишається незмінним - 340 гривень. За перевищення на 30 км/год у населеному пункті та на 50 км/год на трасі сума становитиме 1700 гривень.

За словами авторів законопроєкту, порушення швидкісного режиму є причиною 34% ДТП в Україні. Тому така сумна статистика смертності та травматизму на дорогах потребує радикальних заходів.

Джерело: MMR

Обговорення новини

No Mercy  

В Києві у 2021 році, за рік роботи камер, кількість ДТП навіть збільшилася. Це тупо статистичний факт. Ось все, що потрібно знати про контроль швидкості. А смертність на дорогах щорічно знижується і зараз вона вдвічі менша, ніж у 1990-2000 роках, хоча машин стало більше. Але навіть старі євробляхи, яких зараз багато, краще ніж старі Жигулі.

+4ВІДПОВІСТИ  
Whiteheaven 70  

Слишком мягко всё это ! Если уж лишать,то-навсегда! Иначе всё повторится через некоторое время!

-1ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

Я статистику не вивчав, але мені здається, що найбільше людей гине у дтп при лобових зіткненнях. 100км/год твоїх плюс 100км/год зустрічної автівки не залишають шансів на виживання, хібо що ти їдеш на крузаку, а зустрічний на Матізі. Дві смугі руху в кожному напрямку та відбійники з обох боків могли б вирішити таку проблему. Дорога між Одесою та Миколаєвом забрала багато життів. Я хоч і не часто їзджу, але вже мав випадок, коли довелось бити по гальмам і з"їзджати з дороги, аби не зіткнутись с щокастим, вусатим довбнєм на Туксоні. Дружина так само тиждень тому вдалась до екстренного маневру через фуру, яка просто виїхала на зустрічну смугу, можливо навіть водій заснув за кермом.

+2-5ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Andriy86, всё так. Але при зустрічному русі швидкість не плюсуеться як 100 +100. Руйнівники міфів наочно це продемонстрували. Та й в школі на фізиці про це розказували.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація