В Україні можуть зрости штрафи за перевищення швидкості

В Україні можуть зрости штрафи за перевищення швидкості

22 серпня 2022
1

Депутати пропонують посилити відповідальність за перевищення дозволеної швидкості на 80 км/год та більше. Сума штрафу може перевищити 4000 гривень.

У Верховній Раді знову заговорили про посилення покарання за порушення правил дорожнього руху. Вже підготовлено проект закону, який збільшує штрафи за перевищення швидкості в Україні. Про це повідомив автоадвокат Богдан Ґлядік на своєму сайті.

Законопроект пропонує посилювати відповідальність за суттєве перевищення дозволеної швидкості, а також створення аварійної ситуації. Суми штрафів можуть зрости у рази.

Нові штрафи за перевищення швидкості в Україні, запропоновані депутатами:

  • Перевищення дозволеної швидкості на 80 км/год та більше - 3400 гривень;
  • Перевищення дозволеної швидкості на 110 км/год та більше - 4250 гривень;
  • Перевищення дозволеної швидкості на 50 км/год, що спричинило аварійну ситуацію - 5100 гривень.

У той же час, штрафи, що діють зараз, пропонують залишити. Нагадаємо, що при перевищенні ліміту швидкості на 20 км/год і більше доведеться заплатити 340 гривень, а на 50 км/год і більше - 1700 гривень. Сума зменшується вдвічі, якщо здійснити оплату протягом 10 банківських днів після отримання повідомлення.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Івасик-Телесик  

у наших депутатів проблема у визначенні пріоритетів у законотворчій діяльності. Невже не залишилося в країні важливіших проблем? Чи що можна очікувати від колишніх фотографів... здатні лише гирити тарифи та податки.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація