В Україні спростили процедуру обміну водійського посвідчення

В Україні спростили процедуру обміну водійського посвідчення

29 вересня 2022
0

В Україні суттєво спростили процес відновлення та обміну водійського посвідчення. Тепер власники водійських прав можуть відновити чи обміняти їх у будь-якому сервісному центрі без необхідності звертатися до установи за місцем реєстрації. Про це пише пресслужба Головного сервісного центру МВС у Telegram-каналі.

У Головному сервісному центрі МВС зазначили, що українці більше не зобов'язані подавати запит на обмін чи відновлення водійських прав у сервісний центр, який територіально розміщений за місцем реєстрації людини. Те саме стосується й потреби скласти екзаменаційне тестування на отримання документа.

«Відтепер немає різниці, куди звернутися, аби відновити документи, скласти іспити чи обміняти посвідчення водія. Це можна зробити будь-де, незалежно від місця вашої реєстрації», - йдеться у повідомленні.

Потреба у змінах і збільшенні відомств, які працюють за принципом екстериторіальності, - результат повномасштабного вторгнення РФ. Адже від початку війни багато українців змінили місце проживання, переїхали у більш безпечні регіони або взагалі виїхали за межі країни.

«Особи, в яких закінчився термін позбавлення права керування, можуть отримати своє посвідчення водія та скласти іспити у зручному для них центрі МВС», - наголосили у Головному сервісному центрі МВС.

Повідомляється, що сервісні центри МВС працюють без перерви з вівторка до суботи з 9:00 до 18:00.

Джерело: ZN.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація