В Україні стартували продажі ДП Євро-3

В Україні стартували продажі ДП Євро-3

18 липня 2022
0

Невелика мережа АЗС ZOG розпочала реалізацію ДП Євро-3. Пальне такого класу доступно у Запоріжжі. Воно дешевше та підходить для автомобілів старше 2005 року випуску.

Регіональна мережа автозаправних станцій ZOG (ТОВ «ЗапоріжОйлГруп») розпочала тестову реалізацію дизельного пального стандарту Євро-3 вроздріб. Про це виданню enkorr повідомив власник мережі Олег Сєровський.

З його слів, наразі цей вид пального доступний на 3-4 станціях мережі. Продають його за ціною 47,00 грн за літр, тоді як літр дизпального стандарту Євро-5 на ZOG коштує 54 грн.

«На відмінну від багатьох інших АЗС, які зараз продають пальне стандарту Євро-3 під виглядом Євро-5, ми вирішили бути чесними і відкритими зі своїми клієнтами. Є такий стандарт, його дозволено в Україні, він дешевший. Вибір за клієнтом», - сказав Сєровський, додавши, що на його АЗС реалізується ДП обох стандартів.

ДП Євро-3, як він зазначив, виробляє один із українських міні-НПЗ. При цьому Олег Сєровський зізнається, що великого попиту на цей вид пального поки що немає.

«Насправді великим попитом продукт не користується. Техніки, яка б використовувала таке пальне, не так багато, а основні клієнти АЗС - водії легкових автомобілів. Крім того, більшість вантажівок уже на Євро-5», - каже власник мережі.

Також, із його слів, багато клієнтів ставляться з недовірою до пального, нижчого за стандартом.

«Це для нас тестова реалізація, після якої ми зрозуміємо, чи будемо займатися цим надалі», - підсумував він.

Нагадаємо, в березні 2022 року Кабінет міністрів тимчасово дозволив використання пального стандартів Євро-3 і Євро-4, щоб залучити в країну додатковий ресурс пального.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація