В Україні заарештують автозаправки «Білоруської паливної компанії»

В Україні заарештують автозаправки «Білоруської паливної компанії»

15 червня 2022
0

Служба безпеки України ініціювала арешт активів «Білоруської паливної компанії», у тому числі корпоративних прав та банківських рахунків загальною вартістю близько 20 млн грн. Причина: компанія причетна до фінансування російської агресії. Про це 15 червня повідомила пресслужба СБУ.

«Ця мережа спеціалізується на оптовій торгівлі різними видами палива. За останній рік вона експортувала в Україну товарів майже на 20 млрд грн. Компанія мала серед засновників білоруські державні підприємства, закуповувала сировину в Росії та сплачувала податки до бюджетів обох країн», - з'ясувала СБУ.

Корпоративні права на 20 млн грн передали в управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Активи передали за клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури Києва.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за матеріалами ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення держвлади) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, скоєні в умовах воєнного стану) КК України.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація