В Україні знайшли «унікальний» ЗАЗ

В Україні знайшли «унікальний» ЗАЗ

18 серпня 2022
0

В Україні виявлено рідкісний ЗАЗ «Перспектива». Автомобіль мав стати наступником Запорожця ще в середині 70-х, але так і не пішов у серію.

Дводверний седан ЗАЗ-1102 «Перспектива» - компактна передньомоторна та передньопривідна малолітражка. Розробку проєкту розпочали ще в 1973 році, і для свого часу він був справді інноваційним - не поступався аналогам тих років на кшталт перших Volkswagen Polo та Ford Fiesta. За розмірами автомобіль можна порівняти із Запорожцем.

Важить невеликий автомобіль лише 700 кг. Ряд деталей салону та інших вузлів запозичені в Жигулів ВАЗ-2101. Примітно, що прототип оснащений іноземним двигуном та КПП.

Виробництво ЗАЗ Перспектива організувати не вдалося через недостатнє фінансування - завод продовжив випуск Запорожців. Згодом проєкт суттєво змінили і він еволюціонував у добре знайому нам Таврію, яка зберегла позначення ЗАЗ-1102.

Усього випустили лише три ЗАЗ «Перспектива» і лише одному авто вдалося дожити до наших днів. Його викупив та зберіг випробувач ЗАЗ Іван Кошкін. Він дуже беріг унікальний прототип і рідко виїжджав на ньому з гаража.

Автомобіль загалом непогано зберігся, але на нього все одно чекає реставрація з перефарбуванням. 

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація