В Україну дозволили пільгове ввезення компонентів для електроавтомобілів

В Україну дозволили пільгове ввезення компонентів для електроавтомобілів

22 листопада 2022
0

Кабмін прийняв підзаконні акти, які дозволяють пільгове ввезення деталей до електротранспорту та обладнання для виготовлення транспортних засобів з електродвигунами.

Відповідні закони були прийняті ще в липні минулого року. Суть їх в тому, що не лише готовий електротранспорт можна буде завозити в Україну з пільгами, але й компоненти для них. На думку нардепа Дмитра Кисилевського, це створить передумови для розвитку відповідних виробництв в Україні.

«Тепер без імпортного мита і імпортного ПДВ можна буде завозити в Україну комплектуючі і обладнання для виготовлення електротранспорту. А виробництво електродвигунів, акумуляторів і транспортних засобів з електродвигунами буде звільнено від сплати податку на прибуток за умови реінвестування вивільнених коштів», - пише нардеп на своїй сторінці у соцмережі.

«Хороший стимул, дякую. Сподіваюся, зробимо один давно задуманий проєкт», - коментує його допис бізнесмен Владислав Школьник, засновник компанії, яка виготовляє всесвітньовідомі всюдиходи Sherp.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація