В Україні дозволили тимчасово вилучати автомобілі без понятих

В Україні дозволили тимчасово вилучати автомобілі без понятих

13 серпня 2023
0

Кабінет Міністрів України вніс зміни до процедури тимчасового затримання транспортних засобів. Тепер автомобілі дозволили вилучати без понятих. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

До Порядку тимчасового затримання співробітниками підрозділів Національної поліції України транспортних засобів та їх зберігання й до Порядку тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів внесли зміни. Було розширено переліки підстав для тимчасового затримання автомобілів та їх доставлення на спеціальний майданчик.

Також Кабмін дозволив складати акти огляду та тимчасово затримувати транспортні засоби без присутності понятих. Проте співробітники зобов'язані вести фото- або відеозйомку.

Нагадаємо, що транспортний засіб затримується на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше ніж на 3 дні з дати такого затримання. Строк затримання рахується з моменту складення акта огляду та затримання, а строк зберігання - з моменту доставки транспортного засобу на спеціальний майданчик або стоянку.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація