В Україні хочуть знову заборонити бензин Євро-3 та Євро-4

В Україні хочуть знову заборонити бензин Євро-3 та Євро-4

22 січня 2024
0

В Україні можуть знову заборонити продавати бензин та дизельне паливо екологічного стандарту Євро-3 та Євро-4. Відповідну постанову вже розробило Міністерство енергетики.

У березні 2022 року Кабмін дозволив продавати в Україні автомобільне паливо екологічного стандарту Євро-3 та Євро-4. Це було зроблено для того, щоб стабілізувати ціни та запобігти дефіциту бензину й дизельного палива, що намітився на той час через повномасштабне вторгнення в нашу країну російських окупаційних військ. Це був один із заходів, вжитих урядом для стабілізації паливного роздрібного ринку. І вжиті заходи принесли добрі результати. Спочатку вдалося стабілізувати ціни на бензин та дизельне паливо, а в червні 2022 року припинився їхній дефіцит.

Спочатку стверджувалося, що бензин та дизельне паливо екологічного стандарту Євро-3 та Євро-4 дозволили продавати в нашій країні до кінця війни з російськими окупантами. Однак тепер, як бачимо, таке паливо знову хочуть заборонити, незважаючи на те, що війна із російськими окупантами ще не закінчилася.

Міністерство енергетики вважає, що бензин та дизельне паливо Євро-3 та Євро-4 потрібно перестати продавати в Україні, оскільки ситуація на паливному ринку стабільна. Усі потреби держави, ЗСУ та інших споживачів у бензині та ДП задовольняються у повному обсязі.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація