В Україні підвищили штрафи за керування авто без посвідчення водія

В Україні підвищили штрафи за керування авто без посвідчення водія

25 вересня 2023
0

В Україні посилюють боротьбу з водіями, які порушують правила дорожнього руху, зокрема у разі керування транспортним засобом без посвідчення водія.

Наприклад, якщо водій продовжує керувати транспортним засобом після того, як його права було вилучено за рішенням суду, він зіткнеться із серйозними наслідками. Нові правила, передбачені Законом України 1231-IX, значно посилили покарання за це правопорушення, щоб запобігти небезпечній поведінці водіїв.

Відповідно до зміненого закону, за це порушення передбачено штраф у розмірі 20 400 гривень. За повторного порушення штраф подвоюється і становить 40 800 гривень.

Крім того, суд тепер має право заборонити особі керувати транспортним засобом на значний період - від 5 до 7 років, як зазначено у статті 126(5) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше за керування автомобілем без прав передбачався лише штраф у розмірі 510 гривень. Таке м'яке покарання не ефективно стримувало порушників, тому було ухвалено рішення про значне підвищення штрафів. Такі суворі заходи відображають рішучість уряду забезпечити безпеку дорожнього руху та заохочувати відповідальне керування, сприяючи підвищенню культури безпечного водіння в Україні.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація