В Україні планують збудувати завод по виробництву бронеавтомобілів

В Україні планують збудувати завод по виробництву бронеавтомобілів

05 червня 2024
1

Канадський виробник бронеавтомобілів Roshel планує інвестувати десятки мільйонів доларів у нове українське підприємство. Про це йдеться у матеріалі «Економічної правди».

За словами генерального директора компанії Романа Шимонова, рішення про відкриття підприємства в Україні вже прийнято. Компанія розраховує інвестувати «десятки мільйонів доларів» та створити «сотні» нових робочих місць. Завод буде орієнтований як на український, так і на європейський ринок.

«Україна має потужну інфраструктуру, яка залишилась з розпаду СРСР, і не вся вона використовується ефективно. У вас є дешева електрика, робоча сила, виробничі ланцюги, які зараз вибудовуються, багато людей з вищою освітою. Набираючи українців на роботу, ми бачимо велику різницю, порівняно з вихідцями з інших регіонів, де немає культури виробництва», - зазначив Шимонов.

200 співробітників компанії є вимушеними переселенцями з України. За словами Шимонова, багато з них хочуть повернутись додому. Roshel розраховує влаштувати частину з них на новому українському підприємстві.

Головним продуктом компанії є бронеавтомобіль Senator, які поставлені в Сили оборони вже 1140 штук. Україна отримує ці машини від партнерів, а також купує за власні кошти.

Обговорення новини

gorra  

Всі тільки планують, планують и планують...

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація