В Україні почали по-новому оформлювати порушення ПДР

В Україні почали по-новому оформлювати порушення ПДР

12 липня 2024
3

В Україні удосконалили процедуру оформлення порушень Правил дорожнього руху. Патрульна поліція почала оформлювати електронні протоколи. Про це повідомляється на її сайті.

Протокол про порушення ПДР у електронній формі оформлюється швидше. Він має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ.

Поліцейські роздруковують електронний протокол у двох примірниках. Один із них вручають водієві під розписку, інший - залишається в правоохоронців та передається суду разом із матеріалами справи.

У Національній поліції пояснюють, що електронні протоколи про порушення ПДР автоматизують робочі процеси, спрощують обмін даними між держструктурами та зменшують корупційну складову. Крім того, особу та транспортний засіб автоматично перевіряють у базах даних на предмет перебування їх у розшуку чи дійсності водійських прав.

Є певні переваги і для громадян, адже інформацію про особу чи транспортний засіб можна завантажити через застосунок «Дія». Протокол одразу надсилається у поліцейські бази. До того ж, виключаюється фактор нерозбірливого почерку.

Джерело: Фокус
Фото: Національна поліція

Обговорення новини

Константин Щербак  

Особливо до вподоби хованки патрулів в кущах

+1ВІДПОВІСТИ  
Rourke  

Константин Щербак, вони в кущах вже не ховаються, бо їх вже більше ніж кущів.

+6ВІДПОВІСТИ  
Whiteheaven 70  

Або ж простіше кажучі : ЧАСТІШЕ КУПЛЯЙТЕ СМАРТФОНИ !!!!!!
ГИ-ГИ-ГИ !!!!!!!!!

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація