В Україні повернули заборону на продаж палива Євро-3 та Євро-4

В Україні повернули заборону на продаж палива Євро-3 та Євро-4

24 січня 2024
0

В Україні припинили дозвіл на продаж палива стандартів Євро-3 та Євро-4, використання яких знову дозволили у березні 2022 року, щоб залучити додатковий ресурс пального в державу після введення воєнного стану. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Внесені зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема в частині відновлення дії вимог щодо якості пального на рівні не нижче Євро-5», - зазначив він.

Окрім того, відновлені директиви Європейського Союзу щодо заборони продажу етилованого бензину та встановлення вимог на паливо, яке використовується у дорожніх транспортних засобах і недорожній рухомій техніці (включаючи судна внутрішнього плавання), сільськогосподарських і лісогосподарських тракторах і рекреаційних суднах.

Від палива стандартів Євро-3 та Євро-4 Україна відмовилася ще з 1 січня 2016 року. Проте після повномасштабного вторгнення Росії буде потреба у додатковому пальному для Збройних Сил, сільгосптехніки та автомобілів. Ці зміни мали діяти до припинення або скасування воєнного стану в Україні.

«Наразі налагоджені нові маршрути постачання нафтопродуктів, учасники ринку уклали довгострокові контракти з європейськими виробниками та міжнародними трейдерами, ситуація на паливному ринку є стабільною. Якісного бензину та дизелю вистачає для задоволення економічних потреб держави, військових та всіх інших. Відновлення вимог запобігатиме продажу на внутрішньому ринку неякісних нафтопродуктів», - вказано у пояснювальній записці до проєкту постанови.

Джерело: ZN.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація