В Україні презентували нову машину для розмінування

В Україні презентували нову машину для розмінування

22 лютого 2024
0

В Україні триває війна, тому багато підприємств разом зі своєю основною продукцією почали випускати техніку, яка допоможе нашим воїнам.

Так, київська компанія efarm pro спільно з виробником сільськогосподарської техніки розробила та створила машину для розмінування. Новинку презентували 21 лютого, показавши її можливості на одному з випробувальних полігонів. До речі, це вже третя машина для розмінування, яку створили українські фахівці за час повномасштабної війни, повідомляє Міністерство економіки України.

«Ми приділяємо велику увагу підтримці вітчизняних винахідників та виробників, які працюють у сфері протимінної діяльності. Адже налагодження виробництва необхідної техніки та обладнання в Україні дозволить якнайшвидше задовольнити потреби операторів і за менші кошти», - розповіла перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Нова машина для розмінування не поступається західним аналогам. Вона побудована на шасі трактора Т-156 і здатна очищувати за годину 5 000 кв. м землі. Щільність обробки землі теж висока. За результатами тестів відстань між обробленими смужками становить лише 2 см. Цей показник можна порівняти з тим, що демонструє хорватський DOK-ING MV-10.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація