В Україні власників автомобілів позбавлять субсидій

В Україні власників автомобілів позбавлять субсидій

20 листопада 2023
0

Кабінет міністрів України запровадив чергове «покращення». Воно безпосередньо стосується власників транспортних засобів. Зокрема, із січня 2024 року вони не зможуть претендувати на житлову субсидію.

Точніше можуть не розраховувати на субсидію ті українці, у власності яких є автомобілі віком до 15 років. Якщо машина зійшла з конвеєра понад 15 років, то отримати дотацію від держави на послуги ЖКГ автовласники зможуть. Також нова норма не поширюється на мопеди та причепи. Про нововведення повідомила «Судово-юридична газета» із посиланням на Пенсійний фонд України.

«Згідно з пунктом 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, якщо на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства власності більше одного транспортного засобу, що підлягає реєстрації в установленому законодавством порядку, з року випуску якого минуло менше 15 років (крім мопеда та причепа), субсидія у такому разі не призначається», - йдеться у повідомленні.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація