В Україні виставили на конкурс 20 міжобласних пасажирських маршрутів

В Україні виставили на конкурс 20 міжобласних пасажирських маршрутів

10 червня 2024
0

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури проведе 17 липня другий конкурс на міжобласні маршрути для автоперевізників. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

«Продовжуємо оголошувати конкурс на міжобласні маршрути. Другий в цьому році конкурс запланували провести 17 липня. Йдеться про 20 маршрутів загального користування», - зауважив Деркач.

Він уточнив що загалом, Мінінфраструктури планує ще оголосити конкурс як мінімум на 30 маршрутів.

«Це ті маршрути, звернення щодо яких ми отримували останній рік. Якщо ж громада, перевізник чи місцева влада вважають потрібним відкривати маршрути, то варто звернутись до Міністерства», - пояснив Деркач.

Детальніше про умови поточного конкурсу перевізники можуть дізнатися за посиланням.

«Разом з цим, плануємо починати обговорення з перевізниками зміни до процедури проведення конкурсу. Найближчим часом зробимо анонс та проведемо зустріч, щоб дійсно зробити ефективну, швидку та якісну процедуру», - підкреслив Деркач.

Він додав, що також Мінінфраструктури активно відкриває міжнародні автобусні маршрути за поки чинною процедурою. В цьому році вже відкрито майже 140 нових маршрутів.

«Паралельно з цим, тестуємо онлайн-кабінет відкриття міжнародних автобусних маршрутів. Закликаю перевізників долучатись до тестування, щоб запустити класний інструмент для бізнесу разом», - зазначив Деркач.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація