В Україні засвітився канадський броньовик Senator із захистом від дронів

В Україні засвітився канадський броньовик Senator із захистом від дронів

05 травня 2024
0

В Україні помітили багатоцільовий бронеавтомобіль канадського виробництва Roshel Senator, оснащений унікальною системою захисту від безпілотників. Це сітчаста металева конструкція, яка покликана захистити бронемашину від зростаючої загрози з боку російських дронів-камікадзе. Про це повідомили оглядачі Defence Blog.

Автори публікації припустили, що металевий захисний екран був встановлений на вторинному ринку, оскільки він не входить у базовий варіант броньовика. Однак розробники все ж пропонують опціональний комплект для додаткового захисту від FPV-дронів.

Конструкція захисного екрану, зазначили оглядачі, попри гадану простоту, відповідає типу додаткової верхньої броні, використовуваної для боротьби з безпілотниками. Це рішення вперше застосували російські війська ще 2022 року. Відтоді така конструкція стала стандартною для російських і українських танків та іншої бронетехніки, насамперед для захисту від БПЛА.

«Наразі на різних типах машин можна спостерігати різноманітні конструкції захисних екранів, багато з яких є місцевими імпровізованими польовими модифікаціями, що відображають еволюцію тактики і технологій у сучасній війні», - підкреслили оглядачі.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація