В Україну під виглядом «гуманітарки» намагалися ввезти елітні авто

В Україну під виглядом «гуманітарки» намагалися ввезти елітні авто

22 жовтня 2023
0

Автомобілі, які ввозяться в Україну з-за кордону для потреб ЗСУ, не підлягають оподаткуванню. Звичайно ж, цим намагаються користуватися деякі підприємливі громадяни. Однак далеко не всім вдається ввести в оману митних інспекторів.

Як повідомила прес-служба Львівської митниці, ними було виявлено підробку документів на ввезення преміальних автомобілів BMW X5, Porsche Cayenne та Audi Q7 загальною вартістю 700 тисяч гривень. Повідомляється, що всі ці машини придбали для власного користування, але перевізники намагалися запевнити, що вони є «гуманітарною допомогою» для ЗСУ.

Один із автомобілів, а саме BMW X5 намагалися провезти через пункт пропуску «Грушів - Будомєж». За словами водія, автомобіль призначався благодійному фонду. На підтвердження своїх слів він показав лист-заявку. Але митники у салоні кросовера виявили декларацію Республіки Литва, згідно з якою авто переміщалося на адресу цього водія.

Аналогічний інцидент стався із 20-річним мешканцем Рівного. Чоловік подав декларації про ввезення Audi Q7 та Porsche Cayenne, нібито для благодійного фонду. Працівники митниці звернулися до відправника та з'ясували, що ці машини також прямували на адресу водія. Тобто свідчення теж було хибними. За порушення митних правил на водіїв накладено штраф у розмірі 100% вартості товарів, що ввозяться (ч.1 ст. 483 ТКУ). Автомобілі вилучено. Справу передано до суду.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація