В Японії представили преміальний кросовер Toyota Crown Sport

В Японії представили преміальний кросовер Toyota Crown Sport

08 жовтня 2023
0

Нова Toyota Crown Sport надійшла у виробництво і вже виходить на ринок в Японії. Перший преміальний кросовер Toyota на батьківщині коштує від 5,9 мільйонів ієн ($39 600). Подробиці авто розкрили на сайті японського автовиробника.

Кросовер є новим представником лінійки Toyota Crown. У цьому сімействі зібрані моделі початкового преміумсегмента, що займають нішу між Toyota і Lexus.

Нова Toyota Crown Sport 2024 вирізняється м'язистим дизайном з роздутими крилами, високою віконною лінією і похилим дахом. Передня частина витримана в новому фірмовому стилі марки - з вираженим «носом» і тоненькими діодними фарами.

Модель побудована на платформі TNGA-K, як крос-седан Toyota Crown і Camry. Вона більша за Toyota RAV4, але компактніша за Highlander.

Розміри Toyota Crown Sport:

  • довжина - 4720 мм;
  • ширина - 1880 мм;
  • висота - 1565 мм;
  • колісна база - 2770 мм;
  • кліренс - 160 мм.

У салоні кермо, важіль КПП, передня панель, 12,3-дюймові дисплеї мультимедіа та щитка приладів запозичені у седана Crown. Водночас кросовер отримав особливі спортивні крісла. Об'єм багажника становить 397 л.

Кросовер Toyota Crown Sport запропоновано в одній багато оснащеній комплектації. Її салон оздоблено шкірою, передбачено 21-дюймові диски, клімат-контроль, електропакет і набір систем безпеки.

Зі старту нова Toyota Crown Sport буде доступна тільки з 234-сильною гібридною установкою, що складається з 2,5-літрової четвірки та електромотора. Середня витрата пального становить 4,7 л/100 км.

У грудні до лінійки додадуть потужніший плагін-гібрид. Усі Toyota Crown Sport 2024 будуть повнопривідними і отримають керовані задні колеса.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація