В Японії проводять незвичайні перегони на витривалість із мініатюрними авто

В Японії проводять незвичайні перегони на витривалість із мініатюрними авто

25 серпня 2023
0

На японському треку Fuji Speedway двічі на рік проводять незвичайні перегони на витривалість K4-GP. У цих змаганнях беруть участь тільки невеликі автомобілі. Про це розповіли на сайті The Drive.

K4-GP задумувалася як доступні перегони з низькими ставками. У них можуть брати участь тільки автомобілі з об'ємом двигуна до 1,2 літра. Обсяг паливного бака не повинен перевищувати 100 літрів.

Більшу частину стартової решітки займають японські кей-кари. Серед них можна помітити такі моделі як Autozam AZ-1, Honda Beat і Suzuki Capuccino.

K4-GP не претендує на серйозність, тому автомобілі з цієї дисципліни часто нагадують справжні перегонові боліди. У таких перегонах можна зустріти Suzuki Capuccino в образі Dodge Viper або Nissan Saurus Jr. у вигляді Ferrari F40 LM.

Проте багато автомобілів не зрівняються з незвичайним P9111111, який створили інженери, що працювали над знаменитим болідом Mazda 787B. Це авто повторює дизайн Porsche 935, але має шість коліс, як у боліда «Формули-1» Tyrrell P34.

Передня частина автомобіля зібрана з деталей від перегонового карта. Всі інші вузли цього боліда були спроєктовані з нуля.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація