Вантажівки з Євросоюзу перестануть впускати до Росії з 1 жовтня

Вантажівки з Євросоюзу перестануть впускати до Росії з 1 жовтня

15 липня 2022
0

З 1 жовтня в росію можуть перестати впускати великовантажні автомобілі з Євросоюзу - в якості заходів у відповідь на аналогічну заборону з боку ЄС. Про це повідомляє Moscow Times із посиланням на джерела, знайомі з підготовкою відповідних документів.

За словами іншого джерела, Мінсільгосп та Мінпромторг РФ готують списки товарів, перевезення яких не підпадатимуть під обмеження.

Про подібні заходи раніше просила Асоціація міжнародних автомобільних перевізників (АСМАП).

За даними організації, на нараді у першого віце-прем'єра РФ Андрія Білоусова було доручено до 1 серпня розробити заходи у відповідь щодо автоперевізників країн Євросоюзу із застосуванням схеми перевантаження/перечіплення.

Зараз така схема працює в Білорусі: товари перевантажують із транспортних засобів європейських перевізників на фури білоруських компаній на прикордонних терміналах.

Російським та білоруським компаніям з 8 квітня заборонено перевозити вантажі на території Євросоюзу, у тому числі транзитом.

Обмеження не поширюються на автомобільні вантажоперевезення, що здійснюють доставку фармацевтичної, медичної, харчової та сільськогосподарської продукції, включаючи пшеницю, а також доставку енергоносіїв, кольорових металів та добрив. Фури без вантажу можуть перетинати кордон.

Джерело: mind.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація