Відбувся світовий дебют абсолютно нового сімейства Ford Mustang

Відбувся світовий дебют абсолютно нового сімейства Ford Mustang

15 вересня 2022
1

У Детройті відбулася світова прем'єра нового сімейства Ford Mustang. Двохдверки дебютували у форм-факторах фастбека та кабріолету, зберегли канонічний задній привід, негібридні бензинові двигуни та опціональну «механіку». Без сюрпризів не обійшлося: «блакитний овал» запропонував ефектний кокпіт у стилі винищувача, додав «Мустангу» електронний «ручник» для дріфту та дистанційне керування педаллю акселератора!

Екстер'єр «сьомого» Ford Mustang такий, що нову модель можна вважати глибоким рестайлінгом попередника. Характерний силует, ідентичне скління, фірмові трисекційні ліхтарі: спорткар виглядає так, ніби головним завданням дизайнерів було зберегти впізнаваність. Але сплутати Mustang зразка 2022 року з моделлю десятирічної давнини не дадуть фари: матрична світлодіодна оптика з пунктирною лінією денних ходових вогнів та трьома світловими пучками додає дводверкам агресії.

З інших нововведень - відмова від традиційної затемненої перемички між ліхтарями та раніше недоступні пакетні опції. Наприклад, Mustang GT Performance Pack виділився капотом з горбом повітрозабірника, решіткою радіатора з поперечними розпірками, статичним спойлером, антрацитовими багатоспицевими колісними дисками діаметром 19 або 20 дюймів та посиленими гальмами. Раніше подібним оформленням могли похвалитися лише хардкорні версії GT350 та GT500. У покупців базових «Мустангів» також будуть широкі можливості персоналізації.

З технічної точки зору новий Mustang обійшовся без революцій - гібридні силові установки та повний привід вирішили не додавати, зробивши ставку на класичне компонування та перевірену техніку. Залежно від версії Mustang збереже 2,3-літрову «турбочетвірку» EcoBoost або 5,0-літровий «атмосферник» Coyote. Технічні характеристики поки що не розкриваються, але відомо, що без змін не обійдеться. Базовий двигун Ford називає «цілком новим», а V8 має стати найпотужнішим за всю історію Mustang GT завдяки подвійним дросельним заслінкам та оптимізованій системі забору повітря. Актуальна версія Mustang GT видає 466 к.с., і за оцінкою профільних журналістів новинка має видавати 500 «конячок».

Як і раніше, Mustang можна буде замовити з 6-ступеневою «механікою» або з 10-ступеневим «автоматом», причому для V8 механічна коробка передач з функцією електронної системи припасування обертів колінвала при перемиканнях передач є базовою. Ще одна радість петролхедів - спеціальний ручник для дрифту! Стоянкове гальмо виглядає так само як на Mustang попереднього покоління, але техніка інша: задніми гальмами управляє електроніка, що дозволяє «поліпшувати навички дрифту водіям-початківцям і надавати досвідченим дрифтерам систему, готову до змагань».

Салон Ford Mustang сьомого покоління автовиробник порівнює з кокпітом винищувача. Всі версії отримали цифрову панель з вигнутим екраном - під склом об'єднані дисплеї панелі приладів (12,4 дюйма) та інформаційно-розважального комплексу SYNC4 (13,2 дюйма). Аналоговий пульт клімату залишився в минулому: «фізичних» клавіш всього шість (без урахування шайби регулювання гучності), а більшість опцій неможливо активувати, не торкаючись сенсорної поверхні. Втім, Ford запевняє, що консерваторам інтер'єр спорткара теж сподобається.

У «блакитному овалі» не стали відмовлятися від мультикерма з великими тактильно зрозумілими кнопками, попрацювали над якістю оздоблювальних матеріалів, додали майданчик для бездротової зарядки гаджетів та USB-роз'єми на стелі. Таке рішення дозволить розміщувати відеореєстратори та екшн-камери, не обплутуючи салон проводами. За доплату новий Ford Mustang можна оснастити адаптивними амортизаторами, ширшими шинами, електроннокерованим заднім диференціалом, кріслами-ковшами Recaro та активною вихлопною системою.

Кумедна опція - дистанційне керування педаллю акселератора. Запустивши автомобіль, власник зможе збільшувати оберти двигуна за допомогою брелока, тобто підгазовувати, лише натискаючи кнопку. З більш серйозних нововведень – розширений набір електронних помічників: адаптивний круїз-контроль з функцією «старт-стоп» і система розпізнавання дорожніх знаків входять до стандартного оснащення.

У США новий Ford Mustang з'явиться у продажу наступного літа. Цілком ймовірно, що потім спорткар перейде на електротягу, адже, як зазначив гендиректор Ford Джим Фарлі, «багато конкурентів вже уникають виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння». Проте шістдесятирічний ювілей на конвеєрі Mustang зустріне з традиційною начинкою, і покупці, напевно, оцінять консерватизм Ford.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Ігор Вишнецький  

Схоже на глибокий рестайлінг.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація