Відео Tesla, що рекламує систему автономного водіння, було підробленим

Відео Tesla, що рекламує систему автономного водіння, було підробленим

19 січня 2023
0

Ашок Еллусвамі, директор із програмного забезпечення в Tesla, заявив, що відео було фальшивим, а в процесі його зйомок розбили тестовий електрокар.

За словами Еллусвамі, ролик був створений із використанням 3D-картографування. При цьому під час тестового заїзду водіям доводилося брати керування електрокаром на себе.

Інженер стверджує, що під час зйомок один електромобіль Tesla навіть був розбитий. Це сталося в момент спроби припаркуватися за допомогою автопілота. Звичайно, ці кадри не потрапили в ролик.

«Мета відео полягала не в тому, щоб точно показати, що було доступно для клієнтів у 2016 році. Вона полягала в тому, щоби показати, що можна вбудувати в систему», - цитує Еллусвамі Reuters.

Показання Еллусвамі прямо суперечать словам засновника Tesla Ілона Маска. Останній стверджує, що електромобілі компанії повністю автономні за рахунок складної системи датчиків. Однак автовиробник наполягає на тому, щоб водій стежив за дорогою під час водіння.

Інженер зазначає, що багато хто з них використовує різні методи, щоб обдурити автопілот Tesla, переконавши його в тому, що водій стежить за дорогою. Наприклад, купують противаги, які імітують наявність рук на кермі.

Система автономного керування автомобілями не вперше потрапляє у скандал. Дехто сумнівається в її ефективності.

Серед них і відомі вчені. Так, дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT) з'ясували, що навіть відключений автопілот у транспортних засобах сприяє зниженню уваги водія.

Full Self-Driving Hardware on All Teslas from Tesla on Vimeo.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація