Верховна Рада може значно збільшити штраф водіям за їзду без страховки

Верховна Рада може значно збільшити штраф водіям за їзду без страховки

13 листопада 2022
0

В Україні можуть значно збільшити штраф водіям за їзду без поліса обов'язкового страхування цивільної відповідальності. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект №8192, свідчать дані сайту українського парламенту.

Зараз у нашій країні за відсутність страховки водіїв штрафують на 425 гривень (25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Якщо Верховна Рада затвердить проект закону № 8192, а потім його підпише президент Володимир Зеленський, то тоді штраф за таке систематичне правопорушення становитиме від 850 до 8500 гривень.

При цьому законопроект пропонує не штрафувати, якщо з дати закінчення попередньої страховки минуло не більше 15 днів.

Наразі проект закону №8192 перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань правоохоронної діяльності. Він має дати законопроекту свій висновок. Після цього його винесуть до сесійної зали Верховної Ради на обговорення народних депутатів.

Якою є ймовірність, що народні депутати збільшать штрафи за їзду без страховки? На наш погляд, ця можливість досить велика. Але навряд чи штраф збільшать у 2022 році. Очевидно, це відбудеться у 2023 році.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація